DESPRE PIZZA

Pizza nu a fost Pizza. Nu. Nu la inceput. Ea a inceput sub forma altui preparat, cel putin la fel de cunoscut. Focaccia. Si mult mai devreme.

Etruscii a adus acest preparat in imperiul Roman undeva la inceputul primului mileniu. L-au adus in nordul Italiei, departe de Roma. A inceput pe tarmurile Mediteranei cu pasi mici, dar siguri. Nu ii spunea Pizza, denumirea de atunci era PANIS FOCACIUS.

Dar nu i-a luat mult timp sa ajunga PIZZA. Nu. Prin 997, in Gaeta, Lazio de astazi, a fost documentata pentru prima data. Dar Pizza de astazi, desi a avut un drum lung, a inceput pe la 1889. Si cu ce va imaginati ca a inceput? Cu MARGHERITA.

Desigur, nu? Raffaele Esposito, un bucatar, proprietarul tavernei „Pizzeria di Pietro e basta così” i-a pregatit reginei consoarte de atunci, MARGHERITA DE SAVOY, o, Pizza. Aluat din faina, apa, sare, drojdie si ulei de masline. Peste, ca sa innobileze, a aruncat rosii, mozzarella si busuioc. Culoriile Italiei.

Iata cum a luat nastere cea mai cunoscuta Pizza din lume. Dar si inainte, sa nu uitam, Alexandre Dumas, povestea de diferitele tipuri de Pizza in scrierile sale. Incepuse sa prinda anvergura. Si incet, incet, cu pasi mici dar siguri, s-a ajuns la Antica Pizzeria Port’Alba din Napoli, care se spune ca e prima Pizzerie din lume.

Nu stie nimeni sigur dar, ne inclinam oricum. De atunci si pana acum, multa apa a curs pe sub poduri. Dar nu fara scop. 

Noi, la Il Migliore, respectam traditia si mai ales Istoria unei Pizza. Ingrediente proaspete, grija si iubire, exact cum spune reteta Italiana. Va invitam si pe voi sa traiti, sa simtiti, cum trebuie, cum este, o Pizza autentica Italiana. Sa cinstim istoria ei, e pacat sa nu o facem.

PIZZA

La IL MIGLIORE gasesti peste 25 de feluri de pizza pentru toate poftele.

Esti carnivor? Ia-ti o Diavola.

Esti vegetarian sau esti in post? O Pizza Verdure e pentru tine.

Sau pur si simplu vrei una clasica? Alege o Margherita sau Bufalla.

PASTE si SALATE

Sa nu uitam de pastele facute in casa.

Aluat de paste proaspat, facut dupa reteta originala. 

Tii la regim? Alege o salata proaspata.

PREPARATE CALDE

Te-ai saturat de pizza sau paste?

Avem solutia pentru tine. Doresti ceva foarte usor? De ce nu un Somon sau un Branzino?

Vrei ceva mai special? Cu siguranta fructele de mare it vor fi pe plac.

DESERT

Sa stii ca nu am uitat de deserturi.

contact

Shopping Cart
Scroll to Top